Начин на приготвяне
В тенджеража смесете киселото мляко, водата и олиото. Добавете захарта, разбъркайте и затоплете леко сместа на котлона. Премахнете от котлона и добавете натрошената прясна мая, разбъркайте до пълното й разтваряне.
В купа пресейте брашното и добавете солта, разбъркайте. Към него прибавете течната смес и замесете меко тесто.
Покрийте тестото със стреч фолио и оставете на топло място за 30 минути. Постелете тава с хартия за печене, оформете от тестото топки колкото голямо яйце и ги наредете на разстояние една от друга в тавата.
Оставете така за около 10 минути да се отпуснат питките, докато нагрее фурната на 180 градуса.
Намажете малките питки с разбито яйце и поръсете със семена, печете до златист загар и до суха клечка.
Коментари