Начин на приготвяне
За тестото: Изсипете брашното в дълбока купа, добавете сухата мая, захарта и разбъркайте. Сипете хладката вода, хладкото мляко, олиото, солта и замесете по-меко тесто. Изсипете тестото от двете страни, покрийте с чиста кухненска кърпа и го оставете да престои 30 минути.
Замесете тестото върху набрашнена работна повърхност и го разделете на три части, оформяйки топка.
Разточете топката в правоъгълна форма. Отрежете краищата и нарежете на 6 правоъгълника.
За пълнежа: Настържете шунката за рецептата и я поставете дълбока купа. Добавете кетчупа, настъргания кашкавал, добавете разбърканата заквасена сметана, ригана и разбъркайте, за да комбинирате всички съставки.
Поставете 1 чаена лъжичка плънка върху всеки правоъгълник тесто, сгънете и затворете добре краищата. Притиснете с вилица, за да залепне тестото. Да стане като затворена пица или закуски калцоне.
Подредете в тава застлана с хартия за печене. Намажете закуските с колбас с разбито яйце.
Печете в добре загрята фурна на 180 градуса за 25 минути.
Извадете панцероти от фурната, покрийте ги с чиста кухненска кърпа и ги оставете да се охладят.
Сервирайте панцеротите с шунка и кашкавал и им се насладете!