Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Бирени мезета»Печени топки от пилешки крилца

Печени топки от пилешки крилца

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Печени топки от пилешки крилца
Снимка: Ники
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
115 мин.
Порции
12
"Поднесете си много вкусни емоции с тези печени топки от пилешки крилца"

Необходими Продукти

  • крилца - 800 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • майонеза - 1 с.л.
  • кетчуп - 1 с.л.
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме си крилцата, като премахваме тънката част.

След това си оформяме топката, като отстраняваме месото от горната страна до кокал.

В купа си смесваме зехтина със солта, черния и червения пипер.

Потапяме всяко от пилешките крилца в маринатата и подреждаме в тавичка, оставяме ги 30 минути преди печене.

През това време увиваме кокала с алуминиево фолио.

Печем на 200°C за 20 минути.

През това време си приготвяме кетчупа, майонезата и пресования чесън.

Намазваме пилешкото с марината с помощта на силиконова четка и печем за още 15 минути.

Вкусно настроение с тези печени топки от пилешки крилца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: