Начин на приготвяне
За да се получи добре приготвено ястие от коприва, използваме връхчета на коприва.
Ако не можем да си доставим, това ползваме и другата част.
Почистваме от дръжките копривата и измиваме добре.
Поставяме в тенджерата с вода и оставяме да ври около 30 минути.
В купа поставяме брашното и го размиваме с вода така, че гъстотата да е като боза.
След като е готово, го добавяме към копривата и оставяме да ври.
Обелваме лука и го нарязваме на ситно.
Поставяме тиган с маслото и след като се разтопи, добавяме лука и оставяме да се задуши.
Овкусете с червен пипер, сол, разбъркайте, след което прибавете към блюдото с коприва.
Предварително си натрошаваме сиренето на ситно и него прибавяме, както и счукваме и яйцата.
Всичко това разбъркваме и когато е готова гозбата от коприва с яйца, махаме от котлона.
Не забравяйте да поднесете и домашно содено хлебче към Джуркана коприва с яйце и сирене.