Начин на приготвяне
Копривата се измива, почиства и се сварява. Отцежда се и се накълцва на ситно.
Лукът се почиства и се нарязва на жулиени. В касерола се слага олио, колкото да покрие дъното. Лукът се изсипва в загрятата мазнина и се оставя да се задуши. Подправя се с куркума, сол на вкус и черен пипер.
Когато лукът е поомекнал се слага ситно нарязаната коприва. Разбърква се и се оставя да се задуши няколко минути.
Яйцата се чукват в купичка. Изсипват се при копривата - разбъркват се - яйцата трябва се пресекат.
Сиренето се натрошава. Кашкавалът се настъргва. Добавят се към копривата. Разбъркайте. Внимавайте да не загорят яйцата.
Поднесете пролетното ястие, поръсено с червен пипер.