Джуркана коприва с праз

Джуркана коприва с праз
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Помните ли времето, когато гозбите имаха вълшебен вкус и аромат, защото се правеха от качествени продукти"

Необходими Продукти

  • коприва - 500 г
  • праз - 2 стръка
  • мас - 1 с.л.
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете копривата и я сварете, докато омекне.

Обелете праза, нарежете го на ситно и го задушете в мазнината. Добавете копривата и червения пипер. Разбъркайте.

Долейте топла водичка около 3 ч.ч. и разджуркайте с помощта на специална пръчица /джуркало/, докато копривата омекне напълно. Гответе на бавен огън.

Когато зеленчуците са сварени, добавете брашното, разтворено в хладка вода.

Разбъркайте и гответе, докато кашата се сгъсти и остане на мазнина.

Джурканата коприва с праз е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: