Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Манджи»Джуркана коприва с яйце и сирене

Джуркана коприва с яйце и сирене

Джуркана коприва с яйце и сирене4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"И да не забравите да поднесете тази джуркана коприва с топло домашно хлебче"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • вода - 4 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • краве масло - 100 г
  • яйца - 6 бр.
  • краве сирене - 300 г
  • коприва - 400 г
  • червен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да се получи добре приготвено ястие от коприва, използваме връхчета на коприва.

Ако не можем да си доставим, това ползваме и другата част.

Почистваме от дръжките копривата и измиваме добре.

Поставяме в тенджерата с вода и оставяме да ври около 30 минути.

В купа поставяме брашното и го размиваме с вода така, че гъстотата да е като боза.

След като е готово, го добавяме към копривата и оставяме да ври.

Обелваме лука и го нарязваме на ситно.

Поставяме тиган с маслото и след като се разтопи, добавяме лука и оставяме да се задуши.

Овкусете с червен пипер, сол, разбъркайте, след което прибавете към блюдото с коприва.

Предварително си натрошаваме сиренето на ситно и него прибавяме, както и счукваме и яйцата.

Всичко това разбъркваме и когато е готова гозбата от коприва с яйца, махаме от котлона.

Не забравяйте да поднесете и домашно содено хлебче към Джуркана коприва с яйце и сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: