Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Сос Валентина Салса Пиканте

Сос Валентина Салса Пиканте

Сос Валентина Салса Пиканте
Снимка: Румяна Сакалийска
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Перфектната добавка към вашите любими меса, хлебни изделия или снаксове"

Необходими Продукти

  • чили - 1/2 ч.ч. сушено
  • червен пипер - 1 с.л.
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • бял оцет - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка тенджерка изсипваме сушеното чили, червения пипер и солта.

Отгоре заливаме с водата и оцета.

Добавяме меда и разбъркваме.

Оставяме да ври на средна температура за 3-4 минути.

Отстраняваме тенджерата от котлона и оставяме сместа да се охлади съвсем малко, след което я изсипваме в блендер и разбиваме за 2 минути на максимална степен.

Готовия сос за месо изсипваме в стерилизирани буркани.

Този пикантен сос сос Валентина Салса Пиканте е идеалната добавка към хрупкав хляб, чипс или начос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: