Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Картофена Салата»Италианска картофена салата

Италианска картофена салата

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Италианска картофена салата2 / 2
04/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"И всеки ден да си хапвате от тази апетитна салата, пак няма да ви омръзне - толкова е вкусна!"

Необходими Продукти

  • картофи - 400 г
  • пиперки - 1 бр. червена голяма
  • риба тон - 120 г консерва
  • черен пипер - щипка
  • зехтин
  • лимонов сок
  • морска сол - 1 ч.л.
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре картофите, сложете ги в тенджерка, добавете 1 ч.л. морска сол и покрийте със студена вода. Сварете ги до омекване.

Хубаво е, когато варите картофи, да не са белени. Така не поемат много вода, а остават меки и запазват вкуса си.

Обелете картофите, след като изстинат, и нарежете на малки парченца.

Посолете, ако има нужда, полейте с няколко супени лъжици зехтин и объркайте.

Изпечете пиперката, обелете я и нарежете на малки парчета. Прибавете я към картофите.

Консервата риба тон прецедете и прибавете в апетитната салата с картофи.

Полейте със сока на един лимон, овкусете с щипка черен пипер и още малко зехтин.

Тази италианска картофена салата може да поднесете като лек обяд или вечеря.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: