Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Картофена салата»Италианска картофена салата с бекон и кедрови ядки

Италианска картофена салата с бекон и кедрови ядки

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Италианска картофена салата с бекон и кедрови ядки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • картофи - 6 бр.
  • кедрови ядки - 120 г
  • домати - 6 бр.
  • сирене - 120 г
  • бекон - 120 г
  • маруля - 1 бр. зелена салата
  • оцет - 4 с.л.
  • горчица - 4 с.л.
  • зехтин - 6 с.л.
  • черен пипер - ½ ч.л. млян
  • сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, обелват се и се режат на резенчета. Кедровите ядки се запържват на сух тиган до златисто. Доматите и сиренето се режат на кубчета. Листата на салатата се накъсват.

Оцетът се смесва с горчицата, черния пипер, солта и всичко това на тънка струйка се добавя към зехтина при непрекъснато бъркане. Този сос се смесва с картофите.

Беконът се реже на тънки резенчета и се запържва. Картофите, сиренето, салатата и доматите се смесват. Поръсват се с кедрови ядки и бекон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: