Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Манджи»Свински Джолан с Грах и Картофи

Свински Джолан с Грах и Картофи

Кирил МихайловКирил Михайлов
Помощник Готвач
573392931
Свински Джолан с Грах и Картофи
Снимка: Кирил Михайлов
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Свинското джоланче с картофки си е класика, от която не искаме да се лишавате"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 600 г без кост
  • грах - 400 г от консерва
  • картофи - 1.5 кг
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 2 бр.
  • домат - 1 бр.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 3 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото сваряваме в тенджера за около 40 минути, като запазваме бульона.

Нарязаните на дребно лук и чесън запържваме в зехтина заедно с настърганите моркови.

След това прибавяме нарязаните на дребно домат и чушка. Задушаваме всичко за още 10 минути и накрая добавяме отцедения грах от консерва.

Нарязваме картофите на малки кубчета и ги слагаме в тава. Прибавяме задушените зеленчуци и един литър от бульона от свареното месо.

Добавяме подправките и разбъркваме добре. Слагаме сварения джолан и печем свинското с грах около 1 час на 200°C.

След като е готов свинският джолан с грах и картофи, го разделяме на порции и го сервираме топъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: