Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свински джолан с картофи и зелен боб

Свински джолан с картофи и зелен боб

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Свински джолан с картофи и зелен боб
Снимка: Мария Симова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Този свински джолан с картофи си е страхотна покана за вечеря, на която никой не би могъл да устои"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 бр. обезкостен
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • брашно - за овалване на джолана
  • картофи - 5 бр.
  • зелен боб - 1 пакет замразен
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • бяло вино - 0.5 ч.ч.
  • мащерка - на вкус /и риган/
  • олио - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете обезкостения джолан. Посолете и поръсете с черен пипер на вкус, оваляйте в брашно.

Нагрейте олиото в тава - тенджера с капак, и запържете джолана от двете страни до златисто кафяв цвят.

Преместете джолана в чиния и в същото олио прибавете ситно нарязания лук, скилидките чесън, нарязания на кубчета морков и нарязаните на едри парчета картофи, задушете за кратко.

Прибавете замразения зелен боб и обелените и смлени домати, разбъркайте.

Налейте виното и прибавете дафиновите листа, посолете на вкус зеленчуковата смес.

Поставете джолана в средата на тавата, поръсете с мащерка и риган на вкус.

Покрийте тавата с капака и я поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна, печете за 90 минути до готовност на месото.

Сервирайте свинския джолан с картофи и зелен боб с чесново кисело мляко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: