Начин на приготвяне
Измийте и подсушете обезкостения джолан. Посолете и поръсете с черен пипер на вкус, оваляйте в брашно.
Нагрейте олиото в тава - тенджера с капак, и запържете джолана от двете страни до златисто кафяв цвят.
Преместете джолана в чиния и в същото олио прибавете ситно нарязания лук, скилидките чесън, нарязания на кубчета морков и нарязаните на едри парчета картофи, задушете за кратко.
Прибавете замразения зелен боб и обелените и смлени домати, разбъркайте.
Налейте виното и прибавете дафиновите листа, посолете на вкус зеленчуковата смес.
Поставете джолана в средата на тавата, поръсете с мащерка и риган на вкус.
Покрийте тавата с капака и я поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна, печете за 90 минути до готовност на месото.
Сервирайте свинския джолан с картофи и зелен боб с чесново кисело мляко!