Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свински Джолан с Грах и Картофи в Гювеч

Свински Джолан с Грах и Картофи в Гювеч

редакция:
Свински Джолан с Грах и Картофи в Гювеч
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
190 мин.
Общо
240 мин.
Порции
6
"Ако трябва да избираме какво ще сготвим днес, определено ще е печено джоланче с грах и картофи в глинен гювеч"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 2 бр. цял
  • картофи - 500 г
  • грах - 400 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 1 глава
  • пресен лук - 1 връзка
  • червен пипер - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • захар - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л. лют
  • дижонска горчица - 1 с.л.
  • моркови - 2 бр.
  • олио - 50 мл
  • вода - 500 мл
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланът се надупчва и във всяка дупка се слага чесън. Всички подправки (червен и черен пипер, сока на лимона, солта, захарта, горчицата и брашното) се смесват в купа и хубаво се разбъркват.

Картофите се нарязват на шайби, морковите също. Омесват се с граха и се потапят в марината за 30 мин. Поставят се в гювеча, добавя се джоланът и се овалва в маринатата.

Върху зеленчуците се налива водата и олиото. Най-отгоре се слага джоланът. Най-отгоре се полива с останалата марината и се поръсва с нарязания магданоз.

Слага се в студена фурна и се пече на 170 градуса 3 часа.

Накрая се маха капакът, за да се запече отгоре и да получи коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: