Свински джолан с картофи

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Свински джолан с картофи1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6
"Крехко свинско месце, което само се отделя от кокала и ароматни картофки - обядът е готов!"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 бр.
  • картофи - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • моркови - 4 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете джолана в голяма тенджера, добавете сол и олио. Варете го до готовност и след това запазете бульона, в който е врял.

Прехвърлете сварения джолан в тава и го поръсете със сол, черен и червен пипер.

Наредете около него едро нарязаните картофи, моркови и лука. Чесъна се слага най-отдолу, за да не прегори. Поръсете със сол и олио.

Сипете няколко черпака от бульона и сложете да се пече във фурната, като от време на време поливате месото с част от отделената течност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Какво значи "Варете го до готовност"? Аз как ще разбера че е вече е сварен?
10.09.2024 08:19
1
Христо Славейков
Христо Славейков
Класика!
08.08.2024 20:45