Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли на тиган със сос

Пилешки пържоли на тиган със сос

Пилешки пържоли на тиган със сос
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
7 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
27 мин.
Порции
2
"Винаги сервирайте пилешките пържоли с вкусно и много ароматно сосче - съвсем друг става вкусът им"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1бр
  • лук - 1 бр. малка глава
  • бяло вино - 150 мл
  • сол
  • черен пипер
  • царевично нишесте - 1 ч.л. равна
  • краве масло - бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и разрежете на две пилешки пържоли. Посолете от двете страни и поръсете с прясно смлян черен пипер.

В тиган разтопете кравето масло и запържете пържолите от двете страни до златисто. Извадете и заделете.

Обелете лука и нарежете на дребно. Запържете в същата мазнина. Върнете месото и налейте виното. Изчакайте няколко минути, за да се изпари алкохолът.

Разтворете нишестето в 200 мл вода и добавете в тигана. Разбъркайте и намалете температурата на котлона. Варете до готовност и до сгъстяване на соса. Изключете и сервирайте веднага пържолите със сос.

Ако желаете, може да извадите пържолките на тиган и да пасирате соса.

Към Пилешки пържоли на тиган със сос сервирайте богата зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: