Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли на фурна с гъби и сос

Пилешки пържоли на фурна с гъби и сос

Пилешки пържоли на фурна с гъби и сос
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Пилешки пържоли с гъби и сос, които са чудесна вечеря или обяд на всички членове на семейството"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 бр.
  • лук - 1/2 бр.
  • гъби - 10 бр.
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • заквасена сметана - 250 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го нарежете на пържоли. Посолете и оставете за половин час. В тиган сложете 2 с.л. зехтин и ги запечатайте от двете страни.

Извадете и поставете в тавичка за печене.

В същия тиган запържете гъбите, предварително обелени и нарязани на филийки. Пържете до златисто. Налейте виното и изчакайте няколко минути.

Добавете сметаната, солта и черния пипер. Изчакайте да заври и изключете. Прехвърлете соса в тавичката върху пилешките пържоли.

Печете в загрята фурна на 190 градуса за около 30 минути. Изключете, извадете и сервирайте пилешките пържоли на фурна с гъби и сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: