Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Фритата»Лапад с яйца и домати

Лапад с яйца и домати

Лапад с яйца и домати
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
05/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Понякога имаме нужда точно от една такава лека вечеря с лапад, яйца и домати"

Необходими Продукти

  • лапад - 2 връзки
  • олио - 4 с.л.
  • пресен лук - 2 стръка
  • домати - 2 средни
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 2 бр.
  • готварска сметана - 4 с.л.
  • вода - 2 с.л.
  • магданоз
  • чесън - 2 ск.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът за рецептата се почиства и бланшира за кратко във вряща вода. Отцежда се добре и нарязвате на ситно. Нарежете пера лук и домати на кубчета.

В купа разбийте яйцата с 2 с.л. вода, добавете готварска сметана и овкусете със сол и черен пипер.

В тиган се загрява олио, запържва се нарязан лук да омекне.

Добавете бланширания лапад, скилидки чесън и домати. Готви се за 3-4 минути да изври течността и свалете от котлона.

Прехвърлете сместа в подходяща малка тава за печене.

Прибавете яйчената смес и разбъркайте добре. Печете в загрята фурна на180 градуса около 20 минути и готово.

Сервирайте с лъжица кисело мляко, чесън и поръсено с магданоз ястието с яйца.

Лапад с яйца и домати - такава вкусотия не сте опитвали! Получава се като фритата. Добър апетит, чудесна лека вечеря е!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: