Начин на приготвяне
Лападът за рецептата се почиства и бланшира за кратко във вряща вода. Отцежда се добре и нарязвате на ситно. Нарежете пера лук и домати на кубчета.
В купа разбийте яйцата с 2 с.л. вода, добавете готварска сметана и овкусете със сол и черен пипер.
В тиган се загрява олио, запържва се нарязан лук да омекне.
Добавете бланширания лапад, скилидки чесън и домати. Готви се за 3-4 минути да изври течността и свалете от котлона.
Прехвърлете сместа в подходяща малка тава за печене.
Прибавете яйчената смес и разбъркайте добре. Печете в загрята фурна на180 градуса около 20 минути и готово.
Сервирайте с лъжица кисело мляко, чесън и поръсено с магданоз ястието с яйца.
Лапад с яйца и домати - такава вкусотия не сте опитвали! Получава се като фритата. Добър апетит, чудесна лека вечеря е!