Подлютена фокача

16/11/2013
TiTi
отTiTiНовак
Приготвяне35 мин.
Готвене30 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 977
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното със солта и в средата направете кладенче. Разтворете сухата мая в малко хладка вода, като добавите и захарта. Оставете закваската да втаса, добавете я към брашното и замесете меко тесто.

Тестото се оставяна топло, за да втаса. След това се разделя на две равни части. Всяко парче тесто се разтегля с ръце и се слага в предварително намазнена тава.

Лукът се нарязва на полумесеци и съвсем леко се стрива. Фокачата се "набожда" с пръсти. Гарнира се с резени лук, домати, маслини. Щедро се поръсва със ситно нарязаната люта чушка. Овкусява се с риган, босилек,

Гарнираните фокачи се оставят около 20 минути, за да втасат, и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност, обикновено за 25 минути.

След изваждане се намазват леко със зехтин. Могат да се консумират топли или студени.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар