Начин на приготвяне
Прекрасни малки палачинки!
В купа се разбиват две яйца с вилица. Добавете прясно мляко и щипка сол.
Накрая прибавете кокосово брашно, смляно ленено семе и бакпулвера.
Разбъркват се добре продуктите.
Първо е като рядка каша, но само след минута, две набъбва кокосовото брашно и получате по гъста смес, като пюре.
Загрява се тиган, намазвате с олио и сипвате по 1 пълна с.л. смес, като оформяте апетитни кокосови палачинки. Те не са като катми, а повече приличат на американски палачинки, но в мини вариант.
Печете на слаб огън на 3-4 степен, обръщат се с две метални широки шпатули. Поне за мен така беше по- лесно.
Сервираме с пресни плодве и желе от ягоди.
Разкошни са палачинките с кокосово брашно и и прясно мляко. Това е за половин доза, излизат 8-9 броя! Да ви е сладко!