Начин на приготвяне
За кората: Разбийте яйцето, жълтъка и захарта с миксера, добавете постепенно редуващи се олио и мляко, като бъркате непрекъснато с миксера на най-ниската скорост.
След това изключете миксера, добавете брашното, смесено с бакпулвера и какаото на прах. Разбъркайте леко всичко с ръчна бъркалка.
Намажете лист за печене (среден размер) с олио и поръсете с брашно, изсипете приготвената смес и печете в добре загрята фурна на 180°C за 30 минути. Извадете готовата кора от фурната и оставете да се охлади добре.
За пълнежа: Изсипете 250 мл мляко в тенджера и го сложете на огъня да заври.
Отделно разбийте жълтъците със захарта, добавете брашното и разредете всичко със 100 мл студено мляко. Изсипете сместа във врящото мляко и гответе.
Когато получи необходимата плътност, махнете от котлона и оставете да се охлади добре.
Разбийте маргарина на пяна с пудрата захар, разбъркайте с охладения пълнеж добре с миксера. Получената смес нанесете върху охладената кора и разпределете равномерно навсякъде.
Разбийте сладката заквасена сметана в твърда бита сметана, нанесете върху пълнежа.
Поръсете с настърган шоколад за готвене. Оставете какаовия сладкиш в хладилника да се охлади добре.
Нарежете на парчета с желания размер, сервирайте и се насладете на кремообразен какаов сладкиш.