Начин на приготвяне
Разбийте двете яйца с щипка сол. За по- пухкав омлет може да добавите към тях лъжичка прясно мляко.
Прецедете рибата тон от течността в консервата.
Загрейте леко намазнен тиган на умерен огън. Важно е да бъде с незалепващо покритие.
Сипете яйцата като разклатите леко тигана, за да покрият равномерно дъното му. Самото дъно на тигана трябва да е с диаметър от 17 до 21 см. като взависимост от това ще получите по- дебел или по- тънък омлет.
След като яйцата видимо започнат да побеляват и се втвърдяват в краищата и отдолу, поръсете ги със малко кашкавал. Той ще се слее с все още суровите яйца отгоре и ще се разтопи.
Ако забележите, че прекалено бързо се втвърдяват яйцата, намалете огъня с 1-2 степени.
Разпределете добре отцедената риба тон за рецептата по цялата повърхност на омлета и прегънете от двете страни към центъра така че леко да се застъпват краищата.
Ако вече имате лек загар отдолу, внимателно обърнете омлета с помощта на две шпатулки. Запечете за много кратко и от прегънатата страна и извадете в чиния.
Преди да обърна, не чакам яйцата отгоре да са съвсем твърди, може леко да се разтичат, но това не е проблем. След това си се запечатват и става много сочен омлет. Опитайте омлета с риба тон, комбинацията е разкошна!
Вижте малките тайни на най-вкусните омлети и още неустоими идеи за зеленчуков омлет.