Омлет с риба тон

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k37k17k12
Омлет с риба тон
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
4 мин.
Общо
9 мин.
Порции
1
"Омлет с риба тон - вкусен, засищащ и лесен за приготвяне. Подходящ за похапване по всяко време."

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. L
  • риба тон - 90 - 100 г от консерва
  • кашкавал - 2 с.л. настърган
  • сол - 1 щипка
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте двете яйца с щипка сол. За по- пухкав омлет може да добавите към тях лъжичка прясно мляко.

Прецедете рибата тон от течността в консервата.

Загрейте леко намазнен тиган на умерен огън. Важно е да бъде с незалепващо покритие.

Сипете яйцата като разклатите леко тигана, за да покрият равномерно дъното му. Самото дъно на тигана трябва да е с диаметър от 17 до 21 см. като взависимост от това ще получите по- дебел или по- тънък омлет.

След като яйцата видимо започнат да побеляват и се втвърдяват в краищата и отдолу, поръсете ги със малко кашкавал. Той ще се слее с все още суровите яйца отгоре и ще се разтопи.

Ако забележите, че прекалено бързо се втвърдяват яйцата, намалете огъня с 1-2 степени.

Разпределете добре отцедената риба тон за рецептата по цялата повърхност на омлета и прегънете от двете страни към центъра така че леко да се застъпват краищата.

Ако вече имате лек загар отдолу, внимателно обърнете омлета с помощта на две шпатулки. Запечете за много кратко и от прегънатата страна и извадете в чиния.

Преди да обърна, не чакам яйцата отгоре да са съвсем твърди, може леко да се разтичат, но това не е проблем. След това си се запечатват и става много сочен омлет. Опитайте омлета с риба тон, комбинацията е разкошна!

Вижте малките тайни на най-вкусните омлети и още неустоими идеи за зеленчуков омлет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:
.