Начин на приготвяне
В тази рецепта за рибни кюфтета използвам слънчогледовото брашно на Dragon, което е нисковъглехидратно. ВАЖНО е да знаете, че ако си смелите семки, няма да получите същото брашно и резултат.
За кюфтенцата с риба тон използвах 15 г слънчогледово брашно. Може да го замените с всякакво друго. Кокосовото ще е около 10-15 г, бадемовото - 30 - 35 г, обикновеното - 30-35 г. Ако ползвате друго слънчогледово брашно, също може да има разлика, но там не знам колко.
Кюфтенцата са подходящи за кето и нисковъглехидратно хранене.
Рибата се изцежда от течността и след това се обърква с останалите съставки. Оставя се за 5 минути. Това се прави, за да може слънчогледовото брашно да поеме влагата и сместа да стане по гъста.
Може да изпечете кюфтенцата във фурната или да ги изпържите в тиган. Моите приготвих във фрайъра.
Включете уреда да загрее. Направете малки топки и ги наредете. При печенето леко ще се слегнат. Пекох на програма roast- 190 °C, 8-9 минути от едната страна и 5 от другата.
Излизат 8 малки кюфтенца.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия.