Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Бяла риба в доматен сос

Бяла риба в доматен сос

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Бяла риба в доматен сос
Снимка: Ники
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Доматеният сос прави тази рибка още по-вкусна, няма спор в това"

Необходими Продукти

  • бяла риба - 400 г филе
  • домати - 500 г
  • лук - 1 кромид
  • лук - 3 стръка
  • олио
  • масло
  • сол
  • черен пипер
  • захар
  • розмарин
  • маслини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибните филета нарязваме на парчета, овкусяваме със сол и черен пипер и пържим в нагорещено олио.

Поставяме върху кухненска хартия.

В друг тиган си задушаваме лука, добавяме доматите, кубче масло, сол, захар, розмарин и оставяме да се сгъсти.

В дълбок тиган слагаме половината сос, след това рибата и отново останалия сос.

Добавяме маслинки и покриваме с капак, оставяме да се готви апетитната задушена риба за 10-15 минути.

Поднасяме бяла риба в доматен сос с гарнитура ориз или прясна салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: