Начин на приготвяне
Сложете овесените ядки в купа. Добавете нарязаните на едри парчета орехи и разбъркайте добре, за да се смесят продуктите.
В купата на блендера сложете нарязаната на парченца ябълка, фурмите, тахана, канелата и лененото семе. Блендирайте продуктите до получаването на гладка каша. Ако ябълката не е водниста, може да не слагате ленено семе. Ореховия тахан може да замените с лешников, бадемов или друг по избор.
Изсипете блендираната смес към сухите съставки и разбъркайте до получаване на хомогенна смес.
Застелете тавичка с хартия за печене, гребвайте с лъжица от сместа и оформете бисквити. В моя случай се получиха 8 големи бисквити.
Печете на 200 градуса в предварително загрята фурна за 15 минути.
Извадете бисквитите от фурната и изчакайте да изстинат преди да ги местите, за да не се начупят.
Бисквитите са чудесни за диетично похапване, както и за добавка към кисело мляко с плодове.
Ако добавите шепа сушени череши ще получите чудесна свежа нотка във вкуса.