Хрупкав паниран лук

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Хрупкав паниран лук
Снимка: Lenka
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Можете да сервирате апетитния паниран лук като предястие, гарнитура или просто така - докато гледате филм"

Необходими Продукти

  • лук - 2 глави, големи
  • брашно - 120 г
  • царевично нишесте - 40 г
  • бакпулвер - 1/2 лъжичка
  • чесън на прах - 1 лъжичка
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • газирана вода - 300 мл, студена
  • галета - 220 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука нарежете на шайби с дебелина 1/2 см.

В голям съд смесете брашното, нишестето, бакпулвера, черния пипер, чесъна на прах и сол.

Постепенно добавяйте вода и бъркайте, докато не получите гладка и гъста смес.

Шайбите лук сипете в тестото, вадете ги и ги овалвайте в галета.

Загрейте олио и пържете апетитния паниран лук, докато не стане златист и хрупкав - около 1-2 минути.

Вадете върху кухненска хартия, за да попие хрупкавият паниран лук излишната мазнина.

Сервирайте, докато биреното мезе е топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: