Начин на приготвяне
Внимателно почистете лука. Направете няколко кръстовидни разрези, като внимавате да не срежете напълно лука. Леко разширете разрезите, така че лукът да заприлича на чашката на цвете. Потопете го за 10 минути в студена вода.
Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците на сняг. В отделен съд смесете брашното с бирата. При енергично разбъркване добавете жълтъците, олиото, солта и черния пипер. Внимателно добавете разбитите на сняг белтъци и объркайте леко.
Извадете лука и го оставете да се отцеди. Оваляйте го в брашно, потопете го в панировката, а след това го поръсете с галета. Лукът се пържи до готовност в маслена баня. Оставя се върху салфетка, за да се отцеди излишната мазнина. Може да се поднесе със сос по избор.