Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Хрупкав паниран карфиол на розички

Хрупкав паниран карфиол на розички

Хрупкав паниран карфиол на розички
Снимка: Янка Димова Димитрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Остава да добавите чеснов сос и панираните розички от карфиол ще бъдат неустоими за небцето"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 глава
  • сол
  • яйца - 4 - 5 бр. жълтъци
  • брашно
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ето, че дойде и времето на карфиола, особено доволна съм, понеже го обожавам.

Накъсвам 1 глава карфиол на розички и ги бланширам в леко подсолена вода за кратко.

Отцеждам парчетата, потапям ги последователно в разбити жълтъци, брашно и отново жълтъци и панирам в нагорещено олио до златисто.

Излишната мазнина от панирания карфиол отнемам, като ги подреждам на кухненска хартия.

Сервирам хрупкавия паниран карфиол с млечно чеснов сос, с копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: