Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Бирени Мезета»Паниран лук със сусам

Паниран лук със сусам

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Паниран лук със сусам1 / 2
05/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • чесън - 2 скилидки
  • прясно мляко - 250 мл
  • яйца - 2 бр.
  • лук - 2 глави + 2 стръка зелен
  • люти чушки - 2 бр.
  • кимион - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • олио - 100 мл
  • сусам - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От млякото, яйцата, брашното, кимиона, солта и нарязания на ситно чесън се приготвя тесто. Добавя се настърганият на ренде лук, скълцания зелен лук и нарязаните на ситно люти чушки.

Добавят се сусамовите семена. Сместа се разбърква добре и с лъжица се взима от нея и се пуска в загрятото олио.

Изпържва се до златисто и се изважда. Оставя се да се отцеди от мазнината и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
41
32
20
10
Дай твоята оценка: