Начин на приготвяне
Канелоните се сваряват в солена вода с малко зехтин според указанията на опаковката (3-4 мин.), след което се прецеждат и изплакват със студена вода.
В дълбок тиган задушаваме последователно в олиото нарязания на ситно лук и почистения и рендосан морков, царевицата и след това и каймата (при често разбъркване).
Щом кайма си смени цвета, прибавяме нарязан на ситно магданоз (оставяме малко магданоз за поръсване), подправки на вкус и 2 с.л. лютеница, разбъркваме и махаме от огъня.
С така приготвената смес пълним канелоните и ги нареждаме в подходяща тавичка, а останалата смес сипваме около напълнените канелони.
В купичка чукваме яйцето и го разбиваме с щипка сол, прибавяме и млякото и останалата 1 с.л. лютеница и хубаво разбъркваме.
С получения сос заливаме канелоните и ги слагаме да се запекат за около 20 мин на умерена фурна или до готовност.
Готовото ястие поръсваме с наситнен магданоз.