Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Шоколадов крем»Ганаш за шоколадови бонбони

Ганаш за шоколадови бонбони

Ганаш за шоколадови бонбони
Снимка: Румяна Сакалийска
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Вече имате перфектната рецепта за шоколадов ганаш, остава сега да приготвите и бонбоните"

Необходими Продукти

  • шоколадов чипс - 1 ч.ч.
  • течна сметана - 1/4 ч.ч.
  • краве масло - 20 г обезсолено
  • ром - 1 ч.л. тъмен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред слагаме течната сметана да заври на средна температура.

След като сметаната заври, я изсипваме върху шоколадовия чипс и оставяме за 1-2 минути.

С подходяща бъркалка започваме внимателно да разбъркваме сметаната с шоколадовия чипс, за да се смесят добре.

Следващата стъпка от приготвянето на шоколадовия ганаш е да прибавим маслото и да продължим да бъркаме, докато се получи гладка и фина смес.

Накрая за аромат прибавяме малко тъмен ром и разбъркваме отново.

Този ганаш за шоколадови бонбони е подходящи за торти и еклери.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: