Начин на приготвяне
За шоколадовите чашки:
Намажете с разтопения шоколад хартиени или силиконови форми за бонбони с помощта на четка. Ако сте сложили по голямо количество, отлейте излишното. Оставете ги напълно да се втвърдят.
За карамеления пълнеж:
Карамелизирайте захарта. Махнете от огъня и бавно добавете горещата сметана, и като бъркате непрекъснато. Върнете карамела отново на котлона и добавете маслото. Не гответе повече. Разбъркайте само докато се смеси маслото с основния сос и махнете от огъня. Оставете карамела да изстине и го сипете в пош.
За крем ганаш:
Загрейте сметаната до кипване. Към нея прибавете шоколада и маслото. Разбъркайте до гладкост и оставете леко да се охлади.
Във всяка капсула сипете малко от карамела. Забодете в него лешник, а отгоре напълнете с ганаш.
Завършете шоколадовите бонбони, като ги поръсите с филирани бадеми или ги оставете така.
Може да поръсите вашите шоколадови бонбони с карамел с шоладови пръчици или нещо друго по ваше желание.