Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бонбони»Шоколадови бонбони с карамел

Шоколадови бонбони с карамел

Моника МанчеваМоника Манчева
Чирак
44265159
Шоколадови бонбони с карамел
Снимка: Моника Манчева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
50 мин.
Порции
50
"Бонбоните с шоколад и карамел са сред тези изкушения, на които е трудно човек да откаже, затова просто им се отдайте"

Необходими Продукти

  • За шоколадовите чашки
  • млечен шоколад - 150 г стопен на водна баня
  • За пълнежa
  • захар - 150 г
  • течна сметана - 75 мл гореща
  • масло - 10 г
  • За ганашa
  • шоколад - 100 г натурален
  • течна сметана - 100 мл
  • масло - 20 г
  • лешници - 50 бр. цели
  • филирани бадеми - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За шоколадовите чашки:

Намажете с разтопения шоколад хартиени или силиконови форми за бонбони с помощта на четка. Ако сте сложили по голямо количество, отлейте излишното. Оставете ги напълно да се втвърдят.

За карамеления пълнеж:

Карамелизирайте захарта. Махнете от огъня и бавно добавете горещата сметана, и като бъркате непрекъснато. Върнете карамела отново на котлона и добавете маслото. Не гответе повече. Разбъркайте само докато се смеси маслото с основния сос и махнете от огъня. Оставете карамела да изстине и го сипете в пош.

За крем ганаш:

Загрейте сметаната до кипване. Към нея прибавете шоколада и маслото. Разбъркайте до гладкост и оставете леко да се охлади.

Във всяка капсула сипете малко от карамела. Забодете в него лешник, а отгоре напълнете с ганаш.

Завършете шоколадовите бонбони, като ги поръсите с филирани бадеми или ги оставете така.

Може да поръсите вашите шоколадови бонбони с карамел с шоладови пръчици или нещо друго по ваше желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: