Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница на тиган»Одринска баница на тиган със зелен лук и сирене

Одринска баница на тиган със зелен лук и сирене

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Одринска баница на тиган със зелен лук и сирене
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
32 мин.
Общо
47 мин.
Порции
8
"Нищо повече не ви трябва сутрин освен парче от тази одринска баница и чаша студен айрян"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 6 бр. одрински, правоъгълни
  • яйца - 3 бр.
  • зелен лук - 4 стръка
  • сирене - 120 г
  • кашкавал - 60 г
  • олио - 100 мл + за намазване (може и масло)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте и задушете зеления лук до омекване в мазнината. Отцедете и сложете в купа.

Към лука чукнете яйцата и разбийте леко. Добавете натрошеното сирене и настърган кашкавал. Количеството на плънката за баницата на тиган може да бъде и според вкуса.

Намазвайте всяка одринска кора с мазнина и разпределяйте плънка по нея равномерно.

Завивайте и подреждайте във форма на охлювче в тиган 27-8 см диаметър, предварително намазнен. Отгоре също намажете баницата с лук с олио или масълце.

Печете до златисто на 4-та степен на котлона и по възможност тигана да е с похлупак. Когато вкусната баница е изпечена отдолу, и замирише приятно, внимателно обърнете и от другата страна.

Ще ви отнеме около 25 минути, по-добре да се готви бавно на слаб огън, за да прониква топлината и навътре и да се изпече перфектно.

5. Сервирайте готовата одринска баница на тиган със зелен лук и сирене топла и хапвайте за закуска с чаша айран.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Изглежда апетитно
13.06.2021 18:20
1