Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с ориз и лапад на фурна

Свинско с ориз и лапад на фурна

Свинско с ориз и лапад на фурна
Снимка: Албена Асенова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Каквото и да си приготвяме за хапване, накрая винаги се връщаме към това свинско с ориз и лапад"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • лапад - 200 г
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • домати - 1 бр.
  • сол
  • олио - 6 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на хапки и направо в тавата се задушава в равни количества олио и вода.

Разбърква се периодично за около десет минути, след което към него се прибавят нарязаните на дребно лук и морков.

Лападът се измива, почиства от дебелите жилки, нарязва и прибавя в тавата. Когато и се попари и промени цвета си, се добавя измитият ориз, заедно с чаша вода.

Свинското с ориз се овкусява със сол, червен и черен пипер. Разбърква се и когато оризът поеме водата, се добавя настърган един средно голям домат.

В тавата се наливат още две чаени чаши вода, след което се поставя във фурната. Свинското с ориз и лапад на фурна се пече на 200 градуса за около 50 минути или до готовност на ориза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: