Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Ориз на фурна»Пилешко с лапад и ориз на фурна

Пилешко с лапад и ориз на фурна

Пилешко с лапад и ориз на фурна
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"И баба знае как се прави пилешко с ориз, но я опитайте да прибавите и лапад"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 300 г сварено
  • лук - 1 - 2 главички
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лапад - 1 буркан консервиран (500 г)
  • доматено пюре - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • бульон - 400 мл пилешки
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука, нарежете го и го задушете заедно с мазнината във фурната.

Добавете измития ориз и обезкостеното пилешко месо.

Разбъркайте и гответе около пет минути.

Добавете лапада, червения пипер, доматения концентрат и овкусете със сол.

Налейте бульона и разбъркайте.

Гответе докато ястието остане на мазнина. Може да поднесете ориза на фурна с кисело мляко.

Пилешкото с лапад и ориз на фурна е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: