Начин на приготвяне
Месото осолете, поръсете с черен пипер и сложете да се запържи, докато си промени цвета в половината от сгорещеното олио. Извадете го в тава и в тигана долейте останалата мазнина.
Сложете да се запържи накълцания лук, ситно нарязания морков и накрая скълцания чесън. Щом омекнат добавете почистения и нарязан лапад и долейте малко вода. Добавете подправки и изчакайте, докато течността се поизпари.
Сипете зеленчуковата смес към свинското и разбъркайте. Долейте 100 мл вода и покрийте тавата с фолио. Сложете да се пече за 1 час в загряна на 200 градуса фурна.
Махнете фолиото, залейте с разбитите яйца, кисело мляко, брашно, щипка сол и сода и върнете да се изпече, докато поливът се втвърди.
Коментари