Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пилаф»Пилаф с нахут и моркови

Пилаф с нахут и моркови

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Пилаф с нахут и моркови
Снимка: Stefan
6 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Пилаф с нахут и моркови - нашето предложение за днешния ви обяд."

Необходими Продукти

  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 2 бр.
  • моркови - 300 г
  • паста хариса - 2 с.л.
  • интегрален ориз - 300 г
  • зеленчуков бульон - 700 мл, направен от 1 кубче супа
  • варен нахут - 400 г
  • кисело мляко - 200 г гръцко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в тигана с капак. Добавете лука и гответе 8 минути, докато омекне.

Смесете моркова, харисата и ориза и разбъркайте няколко минути.

Залейте с бульона, оставете да заври, след това покрийте с капак и оставете да къкри 10 минути.

Добавете нахута и гответе внимателно 3-5 минути, докато оризовите зърна омекнат и цялата течност се абсорбира.

Подправете вкусния пилаф, изключете котлона, покрийте и оставете да престои няколко минути.

Сервирайте пилафа с нахут и моркови с гръцко кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: