Пържоли от свинско контрафиле

18/11/2013
Адриа
отАдриаНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене55 мин.
Общо75 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо22 571
  • Преглеждания за месеца204
  • Преглеждания за седмицата54
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете месото от ципите и го нарежете на пържоли. Овкусете пържолите с черен пипер и сол и ги начукайте с дървено чукче. Добре е да сложите месото между 2 листа стреч фолио, за да не се разкъсат при начукването.

Оставете пържолите да се овкусят за 30-ина минути. Оваляйте всяка пържола в брашно, леко потупайте за да отстраните излишното и сотирайте в силно сгорещено олио.

Подредете пържолите на дъното на намазнена тава за печене. Овкусете ги със ситно нарязани мащерка и розмарин. Покрийте ги с нарязаните на пръчици моркови и наситнения чесън.

Залейте с бялото вино и горещата вода, захлупете и задушавайте ястието около 50 минути в загрята на 180 градуса фурна. Поднесете пържолите с гарнитура картофи.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар