Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Бавно печени вратни пържоли на фурна

Бавно печени вратни пържоли на фурна

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
3
"Пържолите на фурна се нуждаят единствено от гарнитура, за да се превърнат в перфектната порция"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 3 бр. вратни
  • лук - 3 големи глави
  • чесън - 4 слилидки
  • соев сос - 2 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • черен пипер - 2 щипки
  • кимион - 2 щипки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка смесваме соевия сос, горчицата, кимиона, черния пипер и червения пипер. Разбъркваме хубаво. С тази смес намазваме пържолите от двете страни.

Обелваме лука и го нарязваме на шайби.

Сипваме олиото на дъното на тава и отгоре подреждаме шайбите лук. Между тях поставяме и обелените цели скилидки чесън.

Отгоре поставяме овкусените вратни пържоли. Наливаме водата.

Покриваме тавата плътно с алуминиево фолио.

Поставяме тавата във фурната и пускаме на 100 градуса. Печем на тази температура 2 часа.

След това увеличаваме температурата на 150 градуса и печем 30 минути.

Накрая отново увеличаваме, вече на 180 градуса. Махаме фолиото, обръщаме пържолите и печем още 30 минути.

Нашите бавно печени вратни пържоли са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
На 100 градуса? Целувки ли печем?
13.01.2023 09:55
2
Покажи всички подкоментари