Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Печени вратни пържоли на фурна

Печени вратни пържоли на фурна

Печени вратни пържоли на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
3
"Крехки вратни пържоли на фурна, приготвени с много желание и консумирани с още толкова"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 3 бр. вратни
  • хималайска сол - на вкус
  • черен пипер
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • бира - 1/2 ч.ч.
  • зехтин - 2 с.л.
  • за маринатата
  • майонеза - 1 с.л.
  • горчица - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете пържолите, сложете ги в купа заедно с горчицата и майонезата.

Намажете ги хубаво и оставете да се мариноват около час. Обелете и нарежете на шайби лука.

Наредете го на дъното на тава за печене. Добавете скилидките чесън както са с люспата.

Отгоре сложете пържолите. Посолете със сол и пипер. Налейте зехтина и бирата в тавата.

Плътно сложете алуминиево фолио и печете пържолите в загрята на 180 градуса фурна около 90-120 минути. Махнете фолиото и запечете.

Печените вратни пържоли на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: