Безмесни пълнени патладжани
Punjeni patlidžan bez mesa
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Патладжани»Безмесни пълнени патладжани

Безмесни пълнени патладжани

НикиНики
Мастър Шеф
7596k3k3k3
Безмесни пълнени патладжани
Снимка: Ники
1 / 2
16/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"В никакъв случай няма да излъжем, ако ви кажем, че тези вегетариански пълнени патладжани са ужасно вкусни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните срязваме на две по-дължина и посоляваме. Оставяме ги да си пуснат черния сок.

През това време почистваме и нарязваме на ситно лука, домата, чушката и моркова.

Патладжаните изплакваме и подсушаваме с помощта на лъжица.

В нагорещена мазнина си задушаваме нарязаните зеленчуци заедно с издълбания патладжан.

Добавяме сухите подправки.

Пълним патладжаните с плънката и ги подреждаме в правоъгълна тава, покриваме я с фолио е печем на 190°C около 40 минути.

Премахваме фолиото, слагаме по-няколко кубчета сирене, поръсваме с настърган кашкавал и запичаме сочните пълнени патладжани.

Поднасяме безмесни пълнени патладжани, поръсени с пресен копър или магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: