Начин на приготвяне
Патладжаните се срязват по дължина на две половини. Издълбават се, посоляват се и се оставят да се отцеждат за около 30 мин.
Киноата се накисва за 30 мин. Измива се и се сварява в съотношение 2:1 (две части вода към една част киноа). Като заври водата, се оставя да ври около 20 мин. на слаб огън.
В дълбок тиган се задушават ситно нарязан лук, заедно с нарязаните зелена и червена чушка, и гъбите. Подправят се със сол, черен пипер и мащерка.
Накрая се добавя един настърган домат и щипка захар. Към сместа се добавя и киноата. Обърква се хубаво.
Патладжаните се измиват и се нареждат в тавичка като лодки. Пълнят се със сместа. След това се запичат за около 30 мин. на 180 градуса във фурната.
Готовите пълнени патладжани могат да се поднесат с пармезан.