Пълнени патладжани с ориз

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Пълнени патладжани с ориз1 / 2
09/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • зехтин - 4 с.л.
  • чедър - 175 г
  • кедрови ядки - 25 г печени
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • домати - 225 г консерва
  • риган - 1 ч.л. сух
  • магданоз - 2 с.л.
  • кафяв ориз - 100 г сварен
  • черен пипер
  • пармезан - за поръсване
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разполовете патладжаните по дължина и с малка лъжица ги издълбайте. Нарежете вътрешността на ситно.

Загрейте зехтина в тиган и изпържете лука и чесъна, заедно с патладжанената вътрешност.

Прибавете всички останали продукти без пармезана. Задушете сместа.

Сложете патладжаните в тава и ги напълнете със сместа. Запечете ги за 20-30 минути, като в последните минути ги поръсете с пармезана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: