Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Празничен десерт кадаиф

Празничен десерт кадаиф

Празничен десерт кадаиф
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Превърнете и най-обикновения ден в празник с този разкошен сиропиран кадаиф"

Необходими Продукти

  • печен кадаиф - 4 топки
  • захарен сироп - 1 ч.ч.
  • крем
  • прясно мляко - 200 мл
  • течна сметана - 100 мл
  • захар - 3 с.л.
  • пудинг ягода - 2 с.л.
  • гарниране
  • захарни пръчици
  • орехи - натрошени
  • лешници
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е най-бързият и лесен десерт с кадаиф и пудинг.

Подобен на екмек кадаиф, но с малка разлика.

Десерта е сочен, вкусен и може да поднесете на празнична трапеза без притеснение.

В две стъклени чаши се натрошава печен турски кадаиф.

Ако е суров, натрошете в тава по дъното.

Залива се с разтопено масло и печете до златисто. Аз ползвах готов печен кадаиф и така десертът се приготви за 0 време.

Сварете сироп от 1 к.ч. захар и 1 ч.ч. вода да поври 2-3 минути и залейте кадаифа в двете чаши.

Смесете течна сметана, 100 мл прясно мляко и захарта.

Сложете на котлона да загрее. В останалото прясно мляко разтворете 2 супени лъжици ягодов пудинг и сипете в горещата течност.

С телена бъркалка се разбърква докато сгъсти, става много бързо.

Разпределяте крема върху сиропирания кадаиф и декорирате с натрошени ядки и захарни пръчици.

Сервира се охладен, за да има време да стегне празничния десерт кадаиф.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: