Начин на приготвяне
Това е най-бързият и лесен десерт с кадаиф и пудинг.
Подобен на екмек кадаиф, но с малка разлика.
Десерта е сочен, вкусен и може да поднесете на празнична трапеза без притеснение.
В две стъклени чаши се натрошава печен турски кадаиф.
Ако е суров, натрошете в тава по дъното.
Залива се с разтопено масло и печете до златисто. Аз ползвах готов печен кадаиф и така десертът се приготви за 0 време.
Сварете сироп от 1 к.ч. захар и 1 ч.ч. вода да поври 2-3 минути и залейте кадаифа в двете чаши.
Смесете течна сметана, 100 мл прясно мляко и захарта.
Сложете на котлона да загрее. В останалото прясно мляко разтворете 2 супени лъжици ягодов пудинг и сипете в горещата течност.
С телена бъркалка се разбърква докато сгъсти, става много бързо.
Разпределяте крема върху сиропирания кадаиф и декорирате с натрошени ядки и захарни пръчици.
Сервира се охладен, за да има време да стегне празничния десерт кадаиф.
Да ви е сладко!