Начин на приготвяне
За тестото:
В 100 мл хладка вода разтворете маята, захарта, 1 лъжица брашно, разбъркайте и оставете да отстои 10 минути.
В дълбока купа сипете половината брашно, добавете шупналата мая, останалата хладка вода (150 мл), олиото, солта и постепенно добавяйте останалото брашно, докато не замесите тесто.
Покрийте го с чиста кърпа и го оставете да втаса 30 минути.
След това премесете тестото на набрашнена повърхност и разточете с точилка в голям кръг.
С кръгла форма или чаша вадете кръгчета. Наредете ги върху голяма тавичка с хартия за печене на дъното и по средата на всеки кръг направете втора дупчица.
Напълнете дупчиците със сладко от сливи. Всяка Маргаритка намажете с олио и оставете да отстои 15 минути.
През това време загрейте фурната и печете дребните сладки на 180°C 25 минути.
Готовите сладки със мармалад извадете от фурната и оставете да се охладят.
Поръсете с пудра захар и сервирайте сладки Маргаритки.
Съвет: Вместо сладко от сливи може да ползвате друг вид по ваше желание.