Начин на приготвяне
Рибните филета се размразяват и се овкусяват с малко сол, черен пипер, босилек и олио, оставят се така да престоят около час.
Картофите се измиват, почистват и нарязват на шайби, ако са големи, ако са дребни, може да се оставят цели.
Морковите и лука също се почистват и нарязват на шайби, нарязва се и пресният чесън и копърът.
Объркват се заедно и се овкусяват с малко сол и олио.
Нареждаме в голяма правоъгълна тава (аз използвам дълбоката от фурната) в средата амура и от двете страни картофите.
Покриваме с фолио и печем рибата на фурна около 40 Мин.
На 180 °C на второто ниво на фурната, после откриваме и вдигаме едно ниво нагоре и печем още 10 мин на 240 градуса.