Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Гювечета»Заешко с моркови и картофи

Заешко с моркови и картофи

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Заешко с моркови и картофи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Ах, защо ли, защо ли не хапваме по-често вкусно заешко месце?"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 800 г
  • лук - 3 глави
  • моркови - 3 бр.
  • целина - 1/2 глава
  • картофи - 7 бр.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сланина - 100 г
  • чесън - 12 скилидки
  • доматен сос - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се разрязва на едри парчета и всяко от тях се разрязва с остър нож леко, за да се пъхнат вътре парченца сланина и обелени скилидки чесън.

На дъното на всяко гювече се слага от месото, поръсва се със сол и черен пипер. Отгоре се слага лукът, нарязан на шайби, моркови, нарязани на кръгчета, 1 чаена лъжичка доматен сос. Отгоре се слага нарязаната на ситно или настъргана целина, нарязани на едро картофи.

Залива се с вода, колкото две трети от гювечето. Слага се в студена фурна и се пече около час на 200 градуса. Сервира се в гювечетата. Ако нямате гювечета, може да го изпечете в тавичка във фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: