Начин на приготвяне
За тази вкусна мусака картофите сваряваме предварително в подсолена вода.
Оставяме ги да се охладят и ги нарязваме на колелца.
Лука и гъбите почистваме и нарязваме на ситно, задушаваме ги в мазнина, овкусяваме със сол и черен пипер.
Отнемаме от котлона и добавяме нарязан на ситно магданоз.
В намазнена тавичка си подреждаме ред картофи, настърган кашкавал, ред гъби и така редуваме.
В купа си разбиваме яйцата, добавяме сметаната и настъргания кашкавал.
Овкусяваме със сол и черен пипер, разбъркваме добре.
Заливаме зеленчуците и печем апетитната гръцка мусака на 200°C до златисто.
Поръсваме икономичната гръцка мусака с пресен магданоз.