Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Икономична гръцка мусака

Икономична гръцка мусака

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Икономична гръцка мусака
Снимка: Ники
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"И вие ли обичате да хапвате мусаката с много кисело мляко?"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • гъби - 900 г
  • кашкавал - 300 г
  • лук - 2 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • сметана - 250 мл
  • магданоз
  • зелен лук
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази вкусна мусака картофите сваряваме предварително в подсолена вода.

Оставяме ги да се охладят и ги нарязваме на колелца.

Лука и гъбите почистваме и нарязваме на ситно, задушаваме ги в мазнина, овкусяваме със сол и черен пипер.

Отнемаме от котлона и добавяме нарязан на ситно магданоз.

В намазнена тавичка си подреждаме ред картофи, настърган кашкавал, ред гъби и така редуваме.

В купа си разбиваме яйцата, добавяме сметаната и настъргания кашкавал.

Овкусяваме със сол и черен пипер, разбъркваме добре.

Заливаме зеленчуците и печем апетитната гръцка мусака на 200°C до златисто.

Поръсваме икономичната гръцка мусака с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: