Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват много добре, подсушават се и се слагат в хладилник за 1 ч.
След като се извадят, се почистват от дръжките и върховете.
Нарязват се на кръгчета. Не се белят.
Брашното от лимец се разбърква с царевичното брашно и подправката Сулваки много добре до получаване на хомогенна смес.
Всяко кръгче тиквичка се овалва в брашното и се поставя върху дървена дъска за 10 мин.
Зехтина се загрява в тиган.
Всяко кръгче тиквичка, след като е престояло върху дъската, се потапя цялото в купа със студена вода, и се слага в сгорещения зехтин.
Пържат се тиквичките по гръцки, като се обръщат от двете страни до зачервяване.
След като се извадят от тигана хрупкавите пържени тиквички, се слагат върху домакинска хартия за 5 мин, за да се отцеди мазнината.