Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пържени тиквички»Тиквички по гръцки по стара рецепта

Тиквички по гръцки по стара рецепта

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Тиквички по гръцки по стара рецепта
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6
"Ще запомним това лято с тиквичките по гръцки, които приготвяме почти всеки ден"

Необходими Продукти

  • тиквички - 5 бр.
  • брашно от лимец - 100 г
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • подправка сулваки - 1/2 с.л.
  • зехтин - Pomace
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват много добре, подсушават се и се слагат в хладилник за 1 ч.

След като се извадят, се почистват от дръжките и върховете.

Нарязват се на кръгчета. Не се белят.

Брашното от лимец се разбърква с царевичното брашно и подправката Сулваки много добре до получаване на хомогенна смес.

Всяко кръгче тиквичка се овалва в брашното и се поставя върху дървена дъска за 10 мин.

Зехтина се загрява в тиган.

Всяко кръгче тиквичка, след като е престояло върху дъската, се потапя цялото в купа със студена вода, и се слага в сгорещения зехтин.

Пържат се тиквичките по гръцки, като се обръщат от двете страни до зачервяване.

След като се извадят от тигана хрупкавите пържени тиквички, се слагат върху домакинска хартия за 5 мин, за да се отцеди мазнината.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: