Начин на приготвяне
Пригответе си голяма купа, в която да поставете тънка кухненска кърпа.
Настържете тиквичките върху кърпата в купа, като използвате големите остриета на рендето.
Поръсете с щедро количество сол, за да помогнете на тиквичките да отделят повече влага.
Смесете и изстискайте сместа с ръце. Увийте в кърпата и стиснете много плътно в ръцете си, за да освободите колкото е възможно повече течност.
Колкото по-малко влага има сместа от тиквички, толкова по-хрупкави ще станат вашите кюфтенца от тиквички!
Прехвълете ги от кърпа в чиста суха купа.
Ситно нарежете зелената част на лука.
Нарежете ситно листата на ментата, копъра и босилека и добавете всички в купата.
Добавете лимоновата коричка, кимиона, люспите чили, натрошената фета и 2 яйца.
Смесете, докато всички съставки се комбинират напълно.
Добавете брашното и разбъркайте само да се съчетаят. Не прекалявайте.
Поставете тиган с незалепващо покритие върху среден до силен огън.
Добавете 2-3 супени лъжици зехтин.
Вземете лъжици от сместа и внимателно ги добавете към горещото олио. Не препълвайте тигана със зеленчуковите кюфтета - нека има разстояние между кюфтенца.
Внимателно ги притиснете, за да ги сплескате малко.
Пържете от двете страни до хубаво и златисто - също като палачинки!
Когато сте готови, прехвърлете в чиния, облицована с хартиени кърпи, за да могат да се оттичат от излишното масло.
Повторете същия процес, докато цялата ви смес не се превърне в хрупкави фритати.
За соса;
Комбинирайте кисело мляко, мед, кимион, чили, сол и прясно смлян пипер в купа и сосът ви е готов.
Сервирайте нашите кюфтета от тиквички по гръцки със соса, по желание поръсете със ситно нарязан пресен кориандър! Добър апетит!
Коментари